kids©CRDT Auvergne P.Soissons

Families staan centraal in het Massif du Sancy

 

In het Centraal Massief speelt het wintersportgebeuren zich af rond de hoogste vulkaan van de Auvergne, de Puy de Sancy.

Dat er zich 5 stations bevinden met het label ‘Famille Plus’ is een bewijs van de bijzondere aandacht die in het Massief van Sancy wordt besteed aan het onthaal van gezinnen.

De kinderparadijsstations [Paradis des enfants] hebben naast de skilessen en initiatie raketwandelen nog een uitgebreid aanbod aan leuke activiteiten en randanimatie: zwembad, boerderijbezoek, schilderen op spiegels, sneeuwspelletjes… en in het seizoen is er ook het jaarlijks weerkerende bezoek van de Kerstman!
Rond de Mont-Dore valt nog meer leuks te beleven. Tussen twee afdalingen door kun je er een voorstelling bijwonen in het kader van het MDR Festival van de Komedie. En in de wilde en ongerepte natuur van het massief van Sancy kan klein en groot ook genieten van opwindende tochten, in de stijl van het hoge noorden, getrokken door een span schattige sledehonden. Om nooit meer te vergeten!

Kort verblijf Rêves de Musher: 3 d./2n (4 pers. kamer) in een 3*** hotel met label Nattitude + ontbijt + rit met sledehonden: 150 € per volw./ 120 € per kind (basis 2 volw. + 2 kinderen). Reservatie : + 33 4 73 65 36 00

La Bourboule is een kuuroord op een hoogte van 850 m en de kinderen hebben er het voor het zeggen. In het hotel Le Parc des Fées draait alles rond hen: gezinskamers, speelzalen, kinderactiviteiten, kindermenu’s. Ook milieu en natuur krijgen veel aandacht in dit Esprit Nattitude-etablissement, dat volledig gerenoveerd werd volgens de principes van het ecologisch bouwen en met lokale en biologische producenten. In de omgeving bevinden zich ook de Grands Thermes en het Parc Fenestre. Perfect om er eens uit te trekken. En de liefhebbers kunnen er terecht voor een wellnessbehandeling.
www.parcdesfees.com

Reisweg:
Van Brussel 764 km met de wagen via A71, langs Parijs, Orléans en Bourges. Vanuit Amsterdam: 980 km.
www.auvergne-toerisme.nl

 

kids©CRDT Auvergne P.Soissons musher©CRDT Auvergne S.Martin Lac Pavin©CRDT Auvergne J.Damase

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>