HEADER_Queras

Vakantie op niveau in de winterse Queyras

 

In het departement van de Hautes-Alpes, bevindt zich ook de Queyras, een regionaal natuurpark dat bekendstaat om zijn toeristische aantrekkingskracht en zijn troeven voor gezinnen. Er schijnt een veeleer zuiderse zon over de wintersportdorpen dicht bij deItaliaanse grens. Het bekendste daarvan is vast Saint-Véran dat zich op maar liefst 2.000 meter hoogte bevindt… De hoogste gemeente van Europa!

De Queyras telt 90 km aan Alpijnse pistes verspreid over 4 domeinen en nog eens 120 km loipes voor de langlaufers. Het gebied is ook ideaal voor eindeloze tochten met sneeuwraketten. En wie het graag wat spannender heeft, bindt de stijgijzers aan en trekt gewapend met ijshouweel op klimtocht naar de ijswatervallen. Men probeert het overdag of ’s avonds, op de veilig aangelegde waterval van Aiguilles of men waagt zich aan hetnatuurijs van Ceillac . De spot van Ceillac is in heel Europa bekend om de kwaliteit van zijn ijs en dankzij de uiteenlopende moeilijkheidsgraad kunnen zowel beginners als gevorderden er terecht. De Queyras telt 50 natuurlijke ijslijnen waar men deze nieuwe sport kan aanleren en beoefenen.

Minder sportief maar even uitzonderlijk is een nachtje met het gezin als echte Inuit in een iglo doorbrengen. Dicht bij Arvieux bevindt zich het iglodorp ‘Rêves d’igloos’ met zijn 8 comfortabel ingerichte iglo’s. De plek is alleen met sneeuwraketten bereikbaar en een gids leidt er de gasten onder het licht van duizenden sterren tot bij het dorp. Het aperitief en het avondmaal worden bij kaarslicht geserveerd in de centrale joert. En de avond eindigt knus in de iglo en warm ingeduffeld in een speciale donsdeken voor extreme temperaturen. Gezinsaanbod (op basis van 4 personen): 75 €/persoon (overnachting / ontbijt)
www.reves-igloos.com

De Queyras voor een prikje, ook dat behoort tot de mogelijkheden met The bon plan! In januari en in maart kun je er skiën aan halve prijs.
Een skipas voor een volwassene, geldig op de 4 skidomeinen, kost er dan 13,50 € voor één dag en 67,80 € voor zes.

Hoe ernaar toe ?
Met de auto: 1000 km vanuit Brussel, 1180 km uit Amsterdam, via Lyon, Grenoble en Briançon.
Met het vliegtuig: Brussels Airlines en Ryanair vluchten op Marseille of Turin, + 2 tot 3u rijden.
www.queyras-montagne.com

Clocher-©-OT-Queyras-M.Chavrot Cascade Ceillac © OT Queyras A.Grossan Casacde Aiguilles© OT Queyras

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>