HEADER_mdj

Voor het eerst naar de sneeuw in het Juragebergte

 

De Montagnes du Jura strekken zich uit, van noord naar zuid over een lengte van 350 km langsheen de Zwitserse grens. Het hoogste punt, de Crêt de la neige, in de Ain bevindt zich op 1.720 m.

Uiteraard voert wit hier ’s winters de boventoon en het landschap doet dan resoluut Scandinavisch aan… Maar dankzij de overvloedige ruimte en de skioorden op mensenmaat is dit een prima gebied om zonder stress het skiën onder de knie te krijgen. Voor wie zich aan zijn eerste stappen op de sneeuw waagt zijn er speciale door professionals ontwikkelde à la carte programma’s, waarmee de allerkleinsten snel vooruitgang maken op de latten. Alpijns skiën en langlaufen blijven vanzelfsprekend de grote klassiekers maar er is ook een trektocht vanaf het station Metabief die je langst de schitterendste landschappen van deze streek brengt.

In Metabief, zijn het stadion van Rochejean of het JuraKid Park ludiek-, leer- en belevingscentra waar kinderen hun hartje kunnen ophalen. Nog zo’n ludieke trekpleister is het Easy Park, een freestylezone die is voorbehouden aan beginners, met slechts 2 kleine bulten en 4 boxen langs de groene Renardpiste in de sector Superlongevilles.

En voor wie zin heeft in nieuwe disciplines is er nog de schans van Chaux-Neuve of een skatingles in Villers-Le-Lac.

In de Gîte du Brin d’Herbe, op een hoogte van 1.134 m en 30 minuten verwijderd van het skioord Metabief logeer je in een voormalige stal die perfect is verbouwd voor 7 personen. De vakantiewoning behoort tot het landelijke accommodatienetwerk Accueil Paysan. De eigenaren zijn bioboeren en laten je graag kennismaken met hun werk. Boerderijbezoek en kennismaking met de dieren behoren zeker tot de mogelijkheden.
230 € voor een WE / 680 € voor een week.
www.gitedubrindherbe.fr

Hoe kom je er?
Met de wagen : 600 km uit Brussel, 780 km uit Amsterdam, via E411, Nancy en Vesoul.
Met het vliegtuig : vlucht tot Genève, + 100 km met de wagen.
www.montagnes-du-jura.fr/nl/

Metabief©CRTFC-C.Demoly Metabief-3©CRTFC-C.Demoly Metabief 2©CRTFC L.CHEVIET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>